پاورپوینت معماری قلعه خشتی وکاروانسرای مادر شاه مورچه خورت شامل 28 اسلاید می باشد و به بررسی و معرفی قلعه خشتی وکاروانسرای مادر شاه مورچه خورت می پردازد روستای موچه خورت یکی از روستاهای استان اصفهان می باشد و دارای آثار تاریخی از جمله کاروانسرای مادرشاه قلعه خشتی حمام و مسجد می باشد شما می توانید پاورپوینت معماری و پروژه معماری را با هر موضوعی از وب سایت فروشگاه معماری ارشدکار در یافت نمایید
فهرست
- معرفی موقعیت جغرافیائی قلعه مورچه خورت وکاروانسرای شاه مادر:
- حمام و مسجد قلعه مورچه خورت :
- امام زاده قاسم وآتشکده زرتشتیان قلعه مورچه خورت
- خانه های اربابی قلعه مورچه خورت
- راسته بازار قلعه مورچه خورت
- حصار قلعه مورچه خورت
- درب های ورودی قلعه :
- گذر گاههای قلعه مورچه خورت
- معماری در کاوانسرای مادر شاه
خلاصه متن قلعه خشتی وکاروانسرای مادر شاه مورچه خورت
معرفی موقعیت جغرافیائی قلعه مورچه خورت وکاروانسرای شاه مادر:
مورچه خورت وکاروانسرای شاه مادریکی از قدیمی ترین مناطق تاریخی شمال استان اصفهان است که قدمت آن به قبل از قرن چهارم میلادی بر میگردد.. روستای مورچه خورت در 54 کیلومتری شمال غرب اصفهان و در کنار راه اصلی اصفهان – تهران قرار دارد. این منطقه جزو بخش شاهین شهر و میمه به مرکزیت شاهین شهر است طول جغرافیایی قلعه مورچه خورت و کاروانسرای شاه مادر 51/29درجه و عرض 33/06درجه است. بخش میمه با ارتفاع 1670متر از سطح دریا قرارگرفته ودارای آب و هوایی معتدل و خشک دارد و کوه خال سفید در 4 کیلومتری شمال غربی وهمچنین کوه پیرزه در 6 کیلومتری غرب روستای مورچه خورت قرار دارد.
امام زاده قاسم وآتشکده زرتشتیان قلعه مورچه خورت :
این منطقه به صورت دشت مسطحی در مجاورت کویر قرار دارد و دارای آبوهوایی نیمهصحرایی گرم و خشک در تابستان و سرد و خشک در زمستان میباشد. وجود طبقات نمکی و شدت تبخیر موجب شوری آبها شده و از طرف شرق بیم پیشروی کویر اردستان به قسمت اعظم این بخش وجود دارد. چنانچه بعضی از روستاهای اطراف به علت کم آبی و خشک شدن قناتها خالی از سکنه گردیده و تپههای ماسهای متحرک آبادیها را احاطه کرده که اگر توجهای از نظر تامین آب زراعی و آشامیدنی توسعه مرتع و درختکاری و ایجاد فضای سبز برای مبارزه با گسترش کویر به عمل نیاید مختصر زمینهای زراعی فعلی نیز بایر خواهد شد.
قلعه تاریخی مورچه خورت
قلعه تاریخی مورچه خورت با ابعاد تقریبی ۱۴۰ در ۱۸۵ متر و مساحت ۳۳۰۰۰ متر مربع وزیر بنای بیش از ۷۰,۰۰۰ متر مربع در مرکز روستا قرار دارد این قلعه ارزشمند، دارای ۸ برج اصلی ، دو در ورودی بوده وبا حصار خشتی رفیعی که به مرورایام از ارتفاع آن کاسته شده است ، نگهداری می شود. گذرها و ساباطها با عبور از میان خانه ها و فضاهای عمومی از جمله مسجد جامع، مجموعه حمام، امامزاده علی (ع)، حسینیه، راسته بازار و نمازخانه ترکیب منحصر بفردی از فضاهای ناب معماری را بوجود آورده است. تاریخ مستندی از زمان ساخت قلعه مورچه خورت در دست نیست ، اما با گذری در فضاهایآن می توان نمونه هایی از معماری دوران ایلخانی ، صفویه و قاجار را که در کنار یکدیگرقرار گرفته اند ملاحظه نمود.
حصار قلعه مورچه خورت
قلع تاریخی مورچه خورت با مساحتی بالغ بر ۳۳۰۰۰ متر مربع توسط حصاری قطور به ضخامتی در حدود ۲ متر و ارتفاع تقریبی ۶ متر که بدور این مجموعه کشیده شده ، حفاظت می شده است.این قلعه دارای ۸ برج اصلی خشتی می باشد ، ۴ برج آن در چهار گوشه قلعه و مابقی درمیان برجهای اصلی قرار دارند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.