پاورپوینت نورگیر و سایبان که توسط وب سایت و فروشگاه معماری ارشدکار برای شما آماده و ارائه کرده است. در 37 اسلاید در ابتدا در این پاورپوینت به اهمییت نور در معماری و تاریخچه بهره گیری از نور طبیعی در معماری ایرانی پرداخته و در ادامه با بررسی سایبان ها و نورگیرها و تاثیر آن بر ساختمان این مبحث را به پایان رسانده ایم. این وبسایت در پاورپوینت نورگیر و سایبان به بررسی انواع سایبان ها و نورگیر ها در ساختمان در قالب تصاویر و همچنین به بررسی مسائل پیرامون آن پرداخته است.
فهرست مطالب:
- نور در معماری
- نور و بشر
- تاریخچه بهره گیری از نور طبیعی در معماری ایــــران
- نور درمعماری مصر
- عناصر نورگیری در معماری سنتی
- سایبان ها
- نورگیرها
- کنترل کننده های نور
- نورگیرها
- نتیجه گیری
خلاصه ای از پاورپوینت نورگیر و سایبان:
نور در معماری در پاورپوینت نورگیر و سایبان
زیبائی که به چشم می آید از پرتو نور و روشنائی است و گرنه در تاریکی، زیبائی مفهومی ندارد. زیبائی حقیقتی با نور معرفت درک می گردد و زیبائی ظاهری با عزیزترین حس ما که بینائی است دیده می شود. هنر معماری است که بحث مفصلی را در زمینه روند بهره گیری از نور طبیعی به خود اختصاص می دهد. ابزار و وسایل روشنایی نیز به عنوان عواملی که تأمین کننده ی نور مصنوعی هستند ،مطرح می باشند. در هنر معماری نور یکی از اجزایی است که کنار عناصر و مفاهیم دیگر از قبیل ساختار، نظم فضایی، مصالح، رنگ و … مطرح می شود و در طراحی به عنوان یک عنصر مجزا باید نقش خود را ایفا کند.
نور و بشر
از دوران ماقبل تاریخ همواره اجسام نورانی که تجسمی از یک شیء زنده را در ذهن بیدار می کردند توسط بشر مورد ستایش و احترام قرار گرفته و مشتاقانه برایشان جشن می گرفتند، آن ها را عبادت کرده و می پرستیدند امروزه در بسیاری از مدارس شرقی که به تدریس یوگا اشتغال دارند برای ایجاد تمرکز ذهنی از اجسام نورانی مانند لامپ، خورشید، ماه، بلور و نور آتش استفاده می کنند. در اغلب ادیان، نور نماد عقل الهی و منشأ تمام پاکی ها و نیکی ها است.
نور در معماری ایرانی
در اصل از خصوصیات سبک پارسی، تعبیه سایبان و آفتابگیر منطقی و ضروری برای ساختمان هاست. در این دوره از اصل اختلاف سطح، جهت جذب نور به داخل استفاده می شد. بر اساس تحقیقات پروفسور ولفانگ معلوم شده که انحراف زوایای بناهای تخت جمشید بر اساسی بنیاد گذاشته شده که بوسیله ایجاد سایه روشن های گوناگون تعیین روز اول سال و فصول مختلف میسر شده و این انحراف به معمار ایرانی اجازه می داده مکان های مورد نیاز برای زیستن را به صورتی بسازد که در فصول مختلف سال هر خانه به مقدار لازم از آفتاب و روشنایی استفاده نماید.
در و پنجره های مشبک
پنجره معمولاً برای دادن نور، جریان هوا و رﺅیت مناظر بیرون بدون بر هم زدن خلوت اهل خانه است. در مناطقی که نور خورشید شدید است، پنجره باید متناسب با شدت نور ساخته شود. پنجره های مشبک تعادلی بین نور خارج و داخل ایجاد می کند، تعادلی که وقتی از داخل نگاه کرده شود جلوی نور شدید آفتاب را می گیرد و مانع خسته شدن چشم در مقابل نور شدید خارج می شود.طرح هایی که در ساختن پنجره های مشبک به کار برده می شود اغلب به گونه ای است که نور داخل اتاق را تنظیم می کند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.