پاورپوینت مرمت گنبد علویان همدان که توسط وب سایت و فروشگاه معماری ارشدکار برای شما آماده و ارائه شده است. پاورپوینتی کامل در 44 اسلاید که به طور کامل این بنای تاریخی را مورد بررسی قرار داده است. دانشجویان در ترم آخر کارشناسی در درس مرمت ابنیه تاریخی با نحوه ی مرمت، برداشت صحیح، آسیب شناسی، روند و ترتیب مرمت قسمت های آسیب دیده آشنا می شوند. در این بخش به بررسی یکی از آثار تاریخی و قابل ارزش که حفظ و نگهداری از آن داری اهمییت بسیار است پرداخته، بررسی بناهای تاریخی و پرداختن به مرمت آن می تواند هم در حفظ بنا و هم در بالا بردن سواد دانشجویان کمک کند. در ادامه به معرفی کامل پاورپوینت مرمت گنبد علویان همدان خواهیم پرداخت:
فهرست مطالب پاورپوینت مرمت گنبد علویان همدان:
- شناخت
- جغرافیای استان همدان
- پیشینه ی همدان در طول تاریخ
- وضعيت آب هاي استان همدان
- معرفی گنبد علویان همدان
- موقعیت بنای گنبد علویان همدان
- بررسی آسیب های بنای گنبد علویان همدان
گنبد علویان همدان
خلاصه ای پاورپوینت مرمت گنبد علویان همدان
موقعیت گنبد علویان:
گنبد علویان در چهار باغ علویان، در نزدیکی میدان امام زاده عبدالله قرار دارد. بناي گنبد علويان در شهر همدان كه تا چندي پيش در محدوده دبستاني كوچك در بافت قديمي شهر بود مجالي براي شناساندن معماري منحصر به فرد خود نداشت اكنون پس از آزاد كردن بافت پيرامون و تجهيز محدوده آن در وضعيت مناسب تري قرار گرفته و به دليل معماري ويژه و تزئينات بسيار پيچيده گچي آن كه از حدود 900 سال پيش به جا مانده در خور معرفي است.
معرفی گنبد علویان همدان :
اين بنا از لحاظ هنر گچبري و آجركاري از آثار ارزشمند و كم نظير سده هاي مياني دوره اسلامي (سده هاي 6 و 7 هجري) است. شكل ظاهري آن شبيه (گنبد سرخ) مراغه است كه در سال 542 هجري قمري ساخته شده و ابعاد داخلي آن ( 8 متر در 8 متر ) و تزئينات غني و متراكم و در عين حال راز آميز و چشم نواز درون بنا تا حدودي مشابه بناي (گنبد حيدريه ) قزوين است كه از بنا هاي اوايل قرن 6 هجري قمري است. بنابراين گنبد علويان همدان را هم بايد از آثار معماري آرامگاهي اين دوران به شمار آورد. گنبد علويان به اعتبار تحقيقات باستان شناسان بنايي مغولي يا به عبارتي سلجوقي تكامل يافته است. اين گنبد به دلايلي چند واز جمله ويژگي هاي منحصر به فرد كالبدي و ظرافت تزئينات استثنايي آن همواره مورد توجه ويژه محققان قرار گرفته است.
بنا به صورت مكعبي 4 ضلعي در ابعاد 8متر در 8 متر و ارتفاع 5/11 متر ساخته شده و 4 جرز ستون مانند به ارتفاع 5/9 متر با قطري قريب به 2 متر و شبيه برجهايي در 4 گوشه آن را در ميان گرفته اند. هر يك از برجها داراي 5 طاق نماي فرو رفته مثلثي به ارتفاع 8 متر و عرض 1 متر و عمق 5/. متر است كه از حيث مقطع جرزها را به صورت نيمي از يك ستاره هشت پر در آورده است.
آسیب شناسی در پاورپوینت مرمت گنبد علویان همدان:
آسیب های وارده
تخریب گنبد
شواهد گویای این مطلب است که این بنا تا قبل ازسال 1317 که توسط اداره کل باستان شناسی انجام گرفته بصورت متروکه و بی سرپرست بوده است یا اگر بوده توجهی به آن نشده و هیچگونه حفاظتی انجام نگرفته است تا این اندازه که هیچگونه اثری از گنبد اصلی که قسمت اعظم آن بوده باقی نمانده و می توان گفت که بزرگترین آسیب وارده ویران شدن گنبد می باشد. بعد از ویران شدن گنبد این بنا بدون سقف بوده که در این مدت دیوارهای داخلی بنا مستقیما در زیر بارش برف و باران و نور مستقیم آفتاب بوده است که گچبری ها در قسمت بالای بنا یعنی زیر زیر سقف به صورت زیادی از بین رفته است وهمچنین از ظاهر بنا مشخص است که قبل از مرمت دیوارهای آجری در قسمت بالا نیز به مقدار زیادی تخریب شده بودند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.